Tummen ner

I dag har jag ägnat större delen av dagen åt kommunstyrelsens föredragningslista som vi skall behandla imorgon. Om man gör studier över de olika förslagen som majoriteten framför blir man både förvånad och förskräckt.
Under hela hösten har majoriteten med Centern i spetsen sagt sig inte förstå varför kommunens ekonomi inte går ihop. Nu föreslår man nya tjänster för att klara ut detta.
Jag tyckeratt detta förfaringssätt påminner om det berömda ’om någon’, där alla skyllde på någon när ignen gjorde vad vemsomhelst kund ha gjort.
Alla vet vad som är fel men ingen vill ta tag i frågan. Då blir det ett trehuvudförslag. En person som skall resa dit, hit och ånyo dit. Till en fantastisk konstnad av 260 000 /år bara för lilla Nordmaling. Sedan tillkommer allianskamraterna i Vindeln och Robertsfors med lika mycket.
Om ryktet har rätt så är personen som skall resa mellan dess kommuner redan utsedd.
Visst är det konstigt att skolor skall läggas ned och vårdbiträdens tjänster skall minskas för det finns inte pengar men för nya tjänster finns det pengar. Politik är att vilja sa Olof Palme. Ja, det ser vi!
Visst vill Centern ha resande och tredubbelt huvudmannaskap men det vill inte vi socialister.
Att sammarbeta mellan kommuner skall bli billigare inte dyrare tycker jag. Med andra ord Tummen ner för den tredelade Controllern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.