Kan doktorn komma?

I dag var jag på lasarettet på en så kallad kontroll. Vad kan en kvinna som jag behöva från expertisen på Lasarettet i Umeå. Jo, nu är det så att jag som har haft diabetes i många, många år behöver ibland en ’rundsmörjning’ och det fixas på lasarettet i Umeå. Tro det eller ej men jag mår bara ’fina fisken’ så med mig får nog alla tampas ett långt tag till. Glädje eller bedrövelse, det beror säkert på vem som du frågar.
Appropå doktor. För något år sedan fick jag diverse problem med blodtrycket. Faktum var att mitt ’undertryck var aldelens för lågt, ja så lågt att frågan var om det fanns att mäta.
Jag blev då ordinerad att ta blodtrycket på vårdcentralen hos distriktssköterskan. En dag när jag kom på min blodtryckskontroll kunde hon inte hitta mitt undertryck. Hon mätte och mätte 30, 20, tick, tick och undertyrcket stannade aldrig av. Förskräckt så bokade hon en jourrtid hios doktorn följande dag. Jag gick hem och nöp mig i armen och konstaterade att jag levde . Frågan till Andersson -visst är jag frisk? Hans svar var tacka för det du har ju ’brödhackan’ igång som vanligt.
Dagen därpå gick jag till doktorn. Jag sa hur sjuk är jag håller jag på å dö?
Han tittade på mig och svarade men Ulla-Maj du ser ju frisk och alert ut som alltid. Men blodtrycket sa jag. Du förstår om du hade varit så sjuk som du tycks tro så hade du inte sett ut så där eller snackat på som du gör. Du ska inte gå å prova trycket jämt. Ät ett piller och lev. Sedan sa han få höra nu och se han lyckades hitta mitt undertryck.
Jag äter piller och lever! I dag mådde jag som vanligt toppen och kroppen är som knoppen bara bra.i
Kvällen har jag tillbringat med att lyssna till Qvinnor som far illa. Här har vi alla ett ansvar och en möjlighet att vara medmänniska och hjälpa till.
Var medmänniska du behövs!

En kommentar

  1. LCHF sedan ett år och 11 kilo lättare

    Ett gott råd. Börja med LCHF-kost.Du har många hälsovinster med denna kost.Troligen slipper du din diabetesmedicin m.m.
    Läkaren Annika Dahlqvist kommer till BJURHOLM och föreläser

    2/4 kl 18 Bjurholm, Folkets Hus. Arr Studieförb Vuxenskolan. Info tel 0932.10080.
    Förmera info besök
    http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.