Internationella kvinnodagen

Idag är det den Internationella kvinnodagen en dag med ett innehåll som jag tycker skall prägla alla dagar.
Jag tycker att vi alla skall ta del av Jämställdhetslagens mål om samverkan.
Jag citerar:
’ Arbetsgivare coh arbetstagare skall samverka om aktiva åtgärder för att jämställdhet i arbetslivet skall uppnås. De skall skärskilt verka för att utjämna och förhindra skillnaden i löner och andra anställnignsvillkor mellan kvinnor och män som utför arbete som är att betrakta som lika eller likvärdiga. De skall också främja lika möjligheter till löneutveckling för kvinnor och män’ lag 2001.
Kvinnor över hela världen kämpar för sin likaberättigade som människa. Enligt statistik misshandlas var 3:e kvinna i Världen.
Visst har vi alla ett ansvar lokalt, regionalt och internationellt.
I morgon åker jag med kommunledningen 07.20 från hemmet till Norsjö. Alternativ kommunal organisation? Region Västerbotten anordnar detta seminarium. Här kommer Tierps kommun att redovisas. Spännande därför att under Kerstin Sjöströms (c) tid så införde man denna modell i Nordmaling. Jag som har varit med vet hur det slutade. De inblandade var missnöjda att endast ha kommunstyrelse och kommunfullmäktige för verksamheten kan ha sina problem. Inte minst ur demokratisk synpunkt. Alla skall med så visst skall vi kvinnor coh män tillsammans göra samhället bättre men då måste många få vara med eller hur?
Ett tänkvärt citat av Mae West ’ En idealisk äkta man har fått en utmärkt uppfostran av sin moder. Men det är hans svärmor som fulländat den’
Visdomsord den 8:e mars eller??????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.