Efter

Efter att ha överlevt natten där Andersson snarkade och svamlade om snöskotrar som han inte har men skulle velat ha och som han sett på internet, skulle jag ha sovmorgon. Jag ställer väckarn på 8.00 sa Andersson innan han gick. Vem trodde att jag skulle få sova två timmar extra? Inte med Lille Boy bredvid mig i sängen. Han hoppade upp och ner från golvet till sängen. Gnällde och knuffade mig i ryggen. Till sist kapitulerade jag kl, 6.30 klev jag upp och kokade kaffe.
Nu är ordningen återställd tyckte hunden efter att ha fått gå till postlådan och spana in vad som händer på gatan, gnälla på matte för den dåliga frukosten och sedan lägga sig på kökssoffan med benen i vädret.
Dagens politikska arbete har varit att gå igenom granskningsrapporten styrning, uppföljning och kontroll år 2008. Svar skall lämnas till Komrev i helgen. Nog blir man förvånad att de enda som haft synpunkter på den dåliga ekonomiska uppföljningen för kommunens nämnder och åtgärder för deras ekonomi är S och V medan de övriga partierna har bara konstaterat -till handlingarna när rapporterna diskuterats i kommunstyrelsen. Det lär bli en tuff revision som lämnas till kommunfullmäktige i mars. Får några politiker ansvarsfrihet? Frågan är vilka?
Dagens meny var Coop, spelhålan och glasbanken. Dagen till ära skulle vi äta något spanskt. Men innan vi visste vad som var denna fredagsspecial letade jag i mina recept och sedan tog sonen över. Spanskt med tillbehör eller hur? Jag har en gammal spansk kreation som jag köpt på en marknad i Turkiet, skall jag ta fram den? Nej jag avstår från att väcka Anderssons minnen av det köpet.
Det var nämligen så att på denna stora markland stod en gammal tant och sålde saronger med ’guldmynt’ i. Den vill jag ha sa jag, Nej sa Andersson, vad skall du med den sa han. Vi diskuterade livligt. Försäljerskan tog ställning för mig och när Andersson äntligen lämnade pengarna till henne gav hon växeln till mig genom att ta min hand och drycka in pengarna och därefter sakta sluta handen ilsket stirrande på Andersson.
Det blir en spansk middag utan sarognen med guldmynt, även denna kväll. Jag skall inte påminna Andersson om att det inte är guld allt som glimmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.