Det Brinner

I veckan fick vi som är ledmöter av kommunstyrelsen en lektion i hur majoriteten ser på demokrati. En ny budgetram för 2010 presenterades vid sammanträdet. Minskade statsbidrag gjorde att ytterligare 5,5 miljoner skulle bort ur förslaget som skall fastställas kommande kommunfullmäktige. Vi i oppositionen hade inte sett förutsättningarna förut. Inget aktuellt material var utskickat i förväg. Vi ville inte besluta om något som vi inte hunnit analysera. Ni har lunchrasten på Er. Vi kommer att köra detta förslag i dag sa ordförande, han som bestämmer. Det gjorde dom och vi fick gilla läget. Demokrati handlar om alla människors rättighet och möjligheter. Det måste genomsyra kommunens sätt att bereda frågor, inte minst en sån viktig fråga som budget för 2010.
Nu har vi olika uppfattning om detta. Jag kör mitt förslag sa ordföranden och gjorde så.
Det brinner i demokratin i Nordmaling. Alla skall ha möjlighet att läsa in och kunna vara med i beslutsfattandet tycker jag. Men när jag säger det hänvisar kommunstyrelsens ordförande till att vi byggde en skola på levar för de minsta barnen. Han anser det var fel. Tänka sig att han som inte var med i politiken då han vet eller???

Nu är förslaget om en skattehöjning på 40 öre fastställt av den borgerliga alliansen i Nordmaling.
Jag kan inte sluta förundra mig.
Alla vet vad Ingemar Sandström tyckte om S förslaget att höja skatten 25 öre för att klara skolorna.
-’ Ulla-Maj Andersson att höja skatten är som att kissa i byxorna, först blir det varmt men sedan rysligt klallt ’ sa Sandström.
Nu undrar jag hur många kissbyxor som han skall ha på sig för att klara 40- öringen och hur kallt han tänkt sig framtiden skall bli för hans……..
Kanske ett sätt att släcka vårbrasorna. Synd att kommunfullmäktige är först den 11 maj.
Ett stort lycka till med vårbrasan men passa dig för byxan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.