Att Fiska

Nu är det fiskardags. Brocshyrer dimper ner i våra postlådor. Att fiska kan göras på många sätt. Valfiske inför EU-valet är aktuellt.
Jag har ett fiskarminne som jag aldrig kommer att glömma.
Vi, Andersson, jag och lillen tog båten ut på Holmselets storvvatten. Sonen och Andersson hade kastspön något som dom ansåg att jag inte tillfullo behärskade. Du tar metspöt det räcker med att vi är två som har kastspön sa Andersson. Vilka fiskekamrater! Andersson undervisade och kastade ut sin lina. Det gjorde också lillen. Se till att ni inte kastar in krokarna i varandra påminde Andersson. Plötsligt blev det aldelens tyst. Då ropade Lillen ’mossan’ jag har fiskat upp pappa.
När jag vände mig om i båten såg jag till min förvåning att Anderssons läpp stod rakt ut och i den satt ett drag med en massa krokar.
Ta bort den sluddrade Andersson. Väl i land försökte jag lirka ut kroken ur Anderssons läpp, det var inte enkelt. När jag drog i kroken blev läppen bara större. Tillslut såg läppen ut som på en babianläpp.
Vad fanns att göra? Jo att åka till Vilhelmina sjukstuga. Efter en halvtimme var Andersson klar. kroken borta och en spruta i baken för Andersson blev denna sommarkvälls-fiske.
Att fiska kan vara vanskligt något som den borgerliga alliansen borde lära sig. Mitt tips är att deras fiskefänge blir resultatlöst. Nu har människorna lärt sig vilka slags fiskar dom är.
I dag skall jag vara tillsammans med facken i kyrkparken. Det bjuds på kaffe med tilltugg och naturligtvis nyttig och aktuell information.
Vi fiskar inför EU-valet.
Dagens citat blir:
’Mannen tror att han väljer kvinnan men oftas är det kvinnan som väljer den man som skall välja henne’
Paul Gåldsly

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.