Att dela ut korv när den är slut

Alla blev vi på ett eller annat sätt berörda av Fylking och Aschbergs besök i Nordmaling.
Jag blev tilldelad det fantastiska uppdraget att dela ut varmkorv till alla de som trängdes framför tältet som köpmännen ställt upp. Detta skulle jag göra tillsammans med kommunalrådet. Jag började med både korven och brödet i samma hand, något svårt. Min medhjälpare saknades första minuterna eftersom han var och käftade någon annanstans. Tur att det fanns raska Qvinns som vill hjälpa till. Så kom då chefernas chef kommunalrådet. Han hade ett bra handlag med korvbrödet. Duktig att vika ut. Allt gick bra tills det visade sig att både korven och brödet var slut. Framför oss stod hungrande medborgare som blivit lovad gratis korv och dricka.
Var finns mera korv frågade jag. Vi köpte 200 stycken svarade vår högste chef det får räcka så långt det räcker.
Jag förlåter honom. Är man från Jämtland och bor i Umeå då förstår man inte den hunger som Nordmalingsborna har. Men nog var det lite ’skämmigt’ att kommunen inte beställt mer korv nu när man lockat med gratis fika.
Jag och S-kocken håller på att planera Val-fläsk. Vi skall tillsammans med LO-facken inbjuda till grillad gris på bästa Danskevis. Vi skall ta lärdom av kommunens varmkorv som inte räckte till.
Nu gäller det att väga upp en gris så att det räcker för alla hungrande.
I kväll träff med metalls styrelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.