Att ljuga eller glömma sanningen

Konsten att ljuga kan diskuteras. Finns det ett försvar för ljugandet? Ett är säkert jag blir upphetsad, frustrerad och fö…… när det visar sig att ljugandet används för att få igenom egna förslag vid sammanträden. Ett exempel. Vi diskuterade barnomsorgen och dess lokaliteter vid måndagens kommunala sammanträde. Den ’beryktade’ barnomsorgslokalen Tulpanen var aktuell. Vad göra med lokalen om kommunen inte skall använda den till barnomsorgslokal.
Kommunalrådet bedyrade med stor trovärdighet att lokalen kunde användas till ’utslussningsboende’ för ungdommar från ATLAS. Det är bara att städa ut efter barnen och sedan flyttar ungdomarna in sa han. Detta trodde vi på i kommunstyrelsens arbetsutskott. De aktuella lokalerna ägs av en privat firma.
Efter detta beslut började telefonerna ringa hemma hos mig. Frågan ställdes ’vad tror du det kostar att bygga om ett dagis till lägenheter?’
Vi har blivit informerade av kommunalrådet att det inte behövdes göra annat än att städa ut sa jag. Är du dum frågade en upprörd kvinna i telefonen. Det finns bland annat ingen dusch i lokalerna. Det kommer att kosta för er att bygga om.
Frågan är vilket beslutsunderlag hade vi när vi tog detta beslut? Efter att ha ringt runt till andra ledamöter som varit med om beslutet kan jag konstatera att vi är ’förda bakom ljuset’. Alla har fått en uppfattning inga kostnader skulle uppstå.
I dag protokollsjustering men innan det skall jag och byggnadsingenjören göra ett besök på Tulpanen. Visar det sig att kommunen måste bygga om lokalerna då blir Tullipane-punkten inte justerad i dag. Då kommer jag att kräva att denna fråga tas upp på nästa sammanträde och att en kostandskalkyl finns för flyttprojektet och eventuella ombyggnationer.
Ett råd till kommunledningen ’Framgången är en stege som man inte kan klättre uppför med händerna i byxfickan’ citat Gunnel och Kjell Swärd.
Jag vill kompletera, – det gäller också konsten att ljuga och inte bli upptäckt.-

En kommentar

  1. Maria

    Jag finner det ganska anmärkningsvärt att en politiker med din erfarenhet sitter och fattar så långtgående beslut utan tillräckligt beslutsunderlag. Är kostnadskalkyl, konsekvensanalys och SAMVERKANSAVTAL helt okända begrepp när man hållit på ett tag på kommunal toppnivå? Tidpunkt för att flytta en hel förskoleavdelning är ju inte heller helt lysande, såhär precis innan semester. Och det finns ju en till förskola på området, ska barn och ungdomar från ATLAS dela uteplats? Är det verkligen så lyckat, både ur barnens och ungdomarnas perspektiv? Nej, tala om att ni blivit fartblinda av maktpositionen och börjar tappa perspektiv för konsekvenser av beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.