Valfläsk

Lennart JonssonI dag serverade LO-facken valfläsk i kyrkparken. Nationaldagen hade som vanligt lockat många besökare. Här fanns trollkarar, kebabbförsäljare, hunduppvisning, MC-uppvisning och hemvärnsmän. Där fanns också S-kocken Arne och hans medhjälpare Kent som redan kl. 06.00 börjat helsteka en gris. Vilket svettigt arbete. När jag kom kl. 10.00 var allt igång. Arne penslade grisen och kent öste på kolen. Detta var ett nytt ’fläskgrepp’ som många lät sig väl smakas av.
Mindre trevligt tyckte vi det var när Nationaldagstalaren tog upp lokalpolitiken i sitt anförande. Han gick så långt att han påstod att tidningsskriverierna berodde på Oppositionspartierna. Jag konstaterar att de negativa tidningsskriverierna klarar den styrande borgerliga majoriteten helt själva. Dom behöver ingen hjälp av oss!
Att han sedan påpekade olämpligheten av att vi i opposition har andra förslag än de borgerliga partierna som styr i kommunen är för mig en gåta. Hur kan någon påstå att demokratin endast skall ägas av den borgerliga alliansen.
Detta politiska utspel på Sveriges Nationaldag upprörde många av oss lyssnare.
Visst är Nationaldagen för alla medborgare oavsett politisk färg?
Jag tog detta utspel som hysteri inför valet i morgon.
I mogon är jag valförättare på Rundviksgården. Jag hoppas att många röstar allt för demokratins skull.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.