Varför inte flodbåtar

Jag besökte Wien under några dagar. Ett av de största intrycken på mig var dessa flolbåtar som färdades i lagom takt utmed Donau. Vattnet var grönt, inte särskilt inbjudande men dessto läckrare var båtarna. På dessa båtar var halva däcket täckt av en stor swimingpol. Runt polen satt sköna människor i små baddräkter. Här fanns både tilltugg och dryck. Att dyka i polen och samtidigt se på nyfikna människor vid flodkanten var tydligen extra härligt och i 28 graders värme och sol så var det inte fel.
Nu undrar jag om inte skeppsredaren i Rundvik kunde skaffa en flodbåt för färder från Rundvik till Nordmaling för att sedan ankra någon timma i Norrbyskär. En spännande färd och du inte behöver betala p-biljett vid kajen i Norrbyn för i Rundvik och Nordmaling får du parkera gratis. Jag vill gärna inviga en flodbåt i min baddräkt från det glada 20-talet..
Min bekanting från Umeå berättade mycket entuastiskt om sin bekantskap med fru Bildt hon som blev EU-parlamentariker. Tänk dig hon kan sju språk sa hon. Kan hon stava frågade jag. Nä blev svaret hon har problem med rättstavningen på Svenska sa bekantingen. Jag undrar visst var det så att den borgerliga regeringen har påpekat att för att få bli medborgare i Sverige måste man kunna både tala och skriva på Svenska. Att läsa Corazza Bildt:s facebok är tydligen en upplevelse i Svenska språket begivenheter. Är hon verkligen riktigt godkänd som Svensk medborgare?
Min bekanting kom i torsdags rusande hon sa -du jag åkte hiss med en liten svart gubbe i vit hatt tror du det är Desmond Tutu frågade hon. Jag har inte sett någon liten gubbe i vit hatt svarade jag. Kvinnorna i gruppen fick blicken ’syneförrättning’. Men ingen såg till mannen i hatten under dagen.
Vid frukosten på fredagen när jag tyvärr inte var i matsalen utan på rummet och packade kom konfrontationen.
Kvinnorna ’raggade’ upp mannen i den vita hatten. Jo det var Desmond Tutu. Den som tog hem poängen var den lilla vänsterpartisten från Kalmar. Hon finns nu på bild tillsammans med Tutu. Kanske kan du se bilden på Svenska kollektivtrafikens hemsida.
Uppseendeväckande och kul inte minst efter EU-valresultatet. Jag konstaterar att Kalmar- vänstern bara är att gratulera.
Ett verkstadesbesök hos Bombardier lärde mig att det finns massor av kablar i tågtak. En viktig säkerhetsåtgärd på tåg. Vilka tåg, det Ni. Här fanns comfort. Jag kan bara drömma om att vi får sådan tågkomfort i Norrlandstågen på Botniabanan.
Ett råd till alla som ständigt talar om allt och alla ’Bättre att tiga coh tas för en narr än tala och undanröja varje tvivel’ Abraham Lincoln

3 kommentarer

  1. Peti Mäter

    …med hur man raljerar över svenska språket när man, i en enda mening, själv åstadkommer fem språkfel.

    ”Att läsa Corazza Bildt:s facebok är tydligen en upplevelse i Svenska språket begivenheter.”

    Det ska inte vara kolon före genitiv-s. Facebook stavas med stort F och två o. Svenska stavas med gement s om det inte inleder en mening. Genitiv-s saknas på ordet språket. Och slutligen, om man vill hitta ett sjätte fel, så kan man verkligen diskutera om ”upplevelse i språkets begivenheter” är en rimlig språklig konstruktion.

  2. Lasse

    Håller helt med – det vimlar av slarvfel och stavfel. Jag hittade lätt följande lista:
    diskuetras
    kommunstyelsens
    kommunstryrelsens
    kommunlednignen
    förskolärare
    sortes
    berätttade
    Andedrsson
    appropå
    protkoll
    skärskilda
    expemel
    flolbåtar
    dessto
    swimingpol
    entuastiskt
    verkstadesbesök
    comfort
    skärskilda

  3. Géza Blédy

    Hej!

    Trots Maria Corazza Bilds bristande färdigheter i det skrivna svenska språket misstänker jag att hon har lärt sig bättre svenska än vad du har lärt dig italienska.

    Kritisera i stället den socialdemokratiska kravlösa skolpolitiken som har lett till att tiotusentals, om inte hundratusentals, ”äkta svenska” gymnasieelever kan inte heller stava rätt på svenska. Ska man då ta det svenska medborgarskapet från dem, tycker du? Sedan vet du säkert att det inte var moderaterna, utan Folkpartiet som har tagit upp frågan om språktest vid godkännande av svenskt medborgarskap. Men att göra dig lustig över Jan Björklund, det vågar du säkert inte göra. Han är ju äkta svensk.

    Med vänlig hälsning,
    Géza Blédy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.