I dammens skugga

Ulla-Maj AnderssonMorgon vid dammen är inte fy skam. Däremot fick jag ett brev i torsdags som jag tyckte var ’fy skam’. En av kommunens tillförordnade B-U chefer hade skrivit till kommunstyrelsden och begärt ett möte. Detta för de organisatoriska förändringarna som föreslås ändras när det gäller matdistrubitionen i Norrfors, Nyåker, Hörnsjö och Gräsmyrs området skulle kunna fixas om någon tog kostnaderna för detta. Denne någon har jag förstått skulle kunna vara Kommunstyrelsen. Vidare informeras vi ledamöter att den 30 juni har ordförande i Socialnämnden, ordförande i B-U utskottet och tjänstemännen för BU, Tekniska och Sociala gjort en samstämmig syn på denna fråga. Förslaget har naturligtvis passerat ett byggföretag innan vi ledamöter av kommunstyelsen får informationen. Att de borgerliga partierna lagt ner köklet på skolan i Nyåker är i dagsläget historia. Jag blir ånyo förvånad över förslaget om personalförändringar. Jag citerar. 0,8 kokerska i Nyåker minskas från hösten 2009, 0,15 utökning av köksbiträdet i Gräsmyr samt omändring till semestertjänst, minskning inom hemtjänsten med ca 0.3 tjänst på grund av minskade transporttider.
Visst skulle även Nordmalings kommun arbeta för heltidstjänster?
Sedan följer en förunderlig uppräkning av kostnader och besparingar i en otroligt rörig redovisning.
Jag noterar att den tillförordnade B-U chefen skriver att hon talat med kommunalrådet och fått en positiv feelback.
Vad finns då att tillägga? Cheferna har möjlighet att själva ta beslut men det förutsätter också att dom står för besluten.
Jag konstaterar att om den borgerliga alliansen och den tillförordnade chefen är överens så är det bara en information till oss överiga politiker.
Jag konstaterar att Gunnel och Kjell Swärd har helt rätt
’Tanken tar aldrig semester’
Nu skall Lille Boy och jag packa kaffeflaskan, vi skall ut till havet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.