Är det möjligt

Jag har under den senaste tiden fått information från olika arbetstagare som med oro tagit upp den nya "given" som vissa arbetsgvare  använder när det gäller personalpolitiken. Kan det vara så att arbetsgivarföreträdare försöker "lägga sig i" föreningsfriheten? Jag trodde det fanns klara "spelregler" på vad som gäller och att arbetstagaren sjäv har frihet att välja sin föreningsfrihet inom givna regler som är vedertagna på arbetsmarkanden.

Omorganisation och personalneddragningar tenderar tyvärr att öka. Men att arbetsgivarparten kallar till grupp-utbildning om olika teorier för rädsla, oro samt ber personal att i grupp berätta om sina sjukdomar, sin släkts sjukdomar  och sin oro och rädsla det tycker jag liknar kartläggningar som inte tillhör ett demokratiskt arbetsliv. Det kan ju vara så att "djuplyssnandet på varandra" kan upplevas kränkande. Det är för mig förunderligt att människor som arbetat hos en arbetsgivare i tiotal år helt plötsligt skall berätta om sin släkt. Att sedan lägga in begrepp som förföljare, hjälpare och offer tycker jag möjligen hör till personalintervjuer innan en anställning. Skall psykologiska analyser genomföras bör det vara tydligt vad som är avsikten

Det finns ingen som inte känner oro när personalminskningar aviseras. Men psykiska draman där sjukdommar i släkten analyseras skall väl inte redovisas av den som har en anställning. Om så sker anser jag att den personliga integriteten åsidosättes.

Även i kristider anser jag att arbetslivet skall präglas av lagar, avtal och respekt för människovärdet.

Alla människors lika värde eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.