Advent

I morse  hade intresseföreningen Norrtågs Arbetsutskott  ett telefonsammanträde. Vi konstaterade att första tåget som passerar på Botniabanan kan döpas till advent med andra ord i väntan på julafton och Norrbottniabanetågen. Vi måste hålla ihop  i Norrland. Det gäller även Gävleborg allt för att vi skall kunna påverka resten av Sverige att satsa på Norrbottinabanan. Vi har behov av nationella godstransporter. Enade vi stå söndrade vi falla. Vi i Norrtåg kommer att stå och inte falla. Den 30:e augusti 2010 skall först tåget rulla på spåret. Alla kommuner efter banan är igång med planeringen. Så jag väntar på advent.

Vänninan ringde från Skellefteå och frågade hur läget ligger. Tyvärr kunde jag inte berätta om ryggläget på min nya soffa eftersom den inte kom idag. Den kommer nog imorgon. Intet är som väntans tider eller hur? 

Kan någon förstå varför allianspartierna i Nordmaling vill ha en organisation med en maktkoncentration till några få. Är det inte bra att mångas synpunkter tas tillvara. Demokrati betyder inte att makten koncentreras till någon eller några, nej tvärtom. Ett mödosamt politiskt arbete skall påbörjas till veckan. Då skall vi börja diskutera de förslag som partierna lämnat in. De borgerliga partierna är positiva till en omorganisation med kommunstyrelsen som verkställande över all kommunal verksamhet.

Ibland blir till och med jag förskräckt. Kan det vara möjligt att berusade läklare behandlar patienter? Är det ingen som stoppar? Eller är fegheten så stor att detta kan hända innan det slås larm. Har doktorn 2,6 promille måste det väl kännas  och synas eller?

I morgon skall jag träffa bland annat fack och företag på Olofsfors. Vi skall påbörja diskussionerna om kompetensutveckling. Förslaget som facket på Olofsfors lämnade in till kommunen och som var så svårt för kommunledningen att acceptera. Men trägen vinner  imorgon är det första träffen. Härligt efter alla  heta diskussioner där kommunalrådet och jag har haft helt olika uppfattnignar. 

Men visst är det som Gunnel och Kjell Swärd säger "det är vikitgare att finna en utväg ur svårigheterna – än att finna syndabocken till dem"

 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.