Brandlarm

Idag hände något som jag aldrig varit med om tidigare på ett sammanträde. Vi politiker hade tre olika sammanträden under dagen med början kl. 8.15. i Umeå Folkets Hus. Efter första sammanträdet som var klart kl. 10.00 anlände flera politiker från länet. När vi skulle börja Region Västerbottens styrelse tjöt brandlarmet. Vaktmästarna kom och beordade ut oss. Ner för trapporrna flydde vi för att sedan stå i små diskussionsgrupper. Frågan var vad har hänt. Efter 15 minuter fick vi gå tillbaka. Vi hade påbörjat dagordningen när brandlarmet tjöt ånyo. Vad kan detta bero på sa alla kan det vara ditt röda hår frågade några. Nog för att det är rött som eld men det är tämligen kallt så jag är oskyldig. Ånyo fick vi utrymma lokalerna. Efter en stund ute i friska luften fick vi åter gå in.  Nu var frågan om brandlarmet är ett motionsprogram från landstinget anpassat till stillasittande politiker eller är det någon som är glapp på ett varmt ställe?

Frågan besvarades inte under dagen. Men motion skadar inte sa någon. Men vilken brandsiren dom har på Folkets Hus. Nästa gång tar jag nog med mig hörselskydden i fall  brandlarmet skylle gå igång.

Förresten undrrar jag om inte hörselskydd skulle bespara mig en och annan spydig kommentar. Dagens tänkvärda ord kom från ACAnalys Cerum och lydde allt vårt lärande kommer från historien.Tänk på all "den gamla" kunskapen som våra unga fnyser åt även om förändringar är naturliga så behöver vi ibland Kick-off av gamla och beprövade kunskaper.

Dagens hetaste fråga var nog Migrationsverkets och Umeåregionens mottagande av flyktingar. Även om kommunerna ska ha en bredvillighet att ta emot olika grupper nyanlända flyktingar och andra skyddsbehövande så krävs att Migartionsverket tar sitt ansvar för att detta skall fungera. Frågan lär komma upp på nästa styrelsemöte.

Vi avslutade sammanrädet med Green Citizens, de ni

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.