Plantera

 

 Nordsjö

Nu är det dags att plantera sa Andersson i morse. Du måste bestämma var du tänkt sätta dina nya plantor men komihåg att jag dskall kunna klippa fortsatte han. Ord och inga visor.

Nu återstår det att pressa in förerna och lökarna lite här och där så att de passar oss båda i familjen. När jag bodde i Rundvik hade vi en tomt mycket störe tomt, det var en skogstomt.

Jag har föreslagit Lillen som bor  i huset i Rundvik att få tillgång till mina sticklingar, fröer och lökar men tyvärr så tycker han inte att han behöver mera växter än han har. Enligt mitt tycke har han för få   men det räcker säger han. Gräsmattan är ju grön och det räcker med grönt säger han.

I förra veckan ringde en upprörd kvinna till mig hon hade läst i tidningen om kommunens besparingar. Jag förklarade att de förslag som finns är från de borgerliga partierna och att de inte är slutdiskuterade med alla partier.

Vidare tog hon upp en skrivelse  som byarna  redan i februari 2008 skickat till kommunen  Det gällde skolskjutsar för gymnasielever som bor utanför tätorten. Hon hade varit i kontakt med den dåvarande ordförande i Barn och Ubildningsnämnden som lovat kolla upp skrivelsen och lämna svar. Tyvärr hade det bra varit ett löfte och inget svar har lämnats på den aktuella skivelsen. Jag lovade utreda vad som hänt och via kommunsekreteraren kunde vi  hitta skrivelsen. I skrivelsen anser byarna  att de är diskriminerade. De skriver " För oss föräldrar är det i  de flesta fall mycket svårt att ordna skjutsar, då vi har arbeten att sköta på tider som ofta inte alls passar med skoltiderna. Om man inte har mor eller farföräldrar inom närområdet är det således nästan omöjligt". Brevet från byarna avslutas med "Vi önskar att få denna skrivelse snabbt behandlad på ett positivt sätt"

Jag har talat med föräldern  som ringde mig och lovat att deras brev skall behandlas omgående när BU-utskottet sammanträder nästa gång. Helt klart är att S-ledamöterna i utskottet kommer att ta upp  skrivelsen.

Jag  anser att det är helt oförsvarbart att medborgare skall tvingas vänta i nästan två år på svar från kommunen.

De är dags att "täppa" till mellan stolarna så att inget "ramlar emellan" eller hur?

Foto: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.