Dags

Så var det dags igen att besöka min frissa,  Salong Eva i Rundvik. Få se hur du ser ut när du kommer hem sa Andersson.Som vanligt blir du nojd sa jag. Tro det blev svaret.

Det stora samtalsämnet på salongen var varför männen inte har "festblåsa". Var vi än åkt i sommar har vägarna kantats av pinkande män sa en av kvinnorna på salongen. Alla var överens om att männen har det bättre även i detta avseende.  Men det är stötande tyckte någon. Dom borde få lära sig att träna "festblåsan" det får ju vi kvinnor göra  från tidig ålder sa en av salongskunderna.

Sedan blev samtalsämnet  problemen och behoven som äldre kvinnor har när det gäller vård och omsorg. Min frissa åker ut till äldreboenden och klipper och rullar. 

En mor kan ta hand fem barn men fem barn kan inte ta hand om en mor. Tidens tecken eller hur?

Efter gårdagens kommunala sammanträde där kommunalrådet köpte S-förslaget att inte omorganisera den kommunala och politiska verksamheten utan att utvärdera, styrning och ledning via revisionen känns det ganska bra. Även  jag fick anstränga mig i övertalning och exemplifiering innan han köpte S-förslaget. Några partier "grymtade" men ingen lade  egna motförslag.

I morgon har jag träffar både här i Nordmaling men också i Nyåker. Där skall jag också passa på och besöka affären den lär vära en upplevelse.

Foto: Sverre Fredriksson, Rundvik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.