Skrot

Att glömma och gömma skrot är tydligen vanligt. Denna bil har varit parkerad mellan Lögdeå och Rundvik i många månader. Jag funderar vart bilskrotskampanjen tog vägen. Försvann den i utrensningen av kommunala tjänstemän som påbörjades under förra året? I så fall är det tråkigt. Inte blir våra vägar och vår natur mera lockande om skrotbilar står lite här och där, eller hur?.

Appropå lockande. I helgen bjöd Andersson mig på teater. Härligt! Det började med inspektion av garderoben. Bara gamla "trasor" sa jag. Du är helt perfekt tyckte Andersson. Ta den lilla brokiga. Tro det den som vill men brokigt är inte min feststass.. När jag krängt mig in i "trasan" återstod det att fixa röda tånaglar. Ena foten kunde jag fixa själv men den andra var helt hopplös. Hur jag än vände och bände mig så tog det emot, det putade ut så till den milda grad att jag behövde förstärkning. Andersson nu får du måla min vänstra fots tånagar sa jag. Jag kan inte blev svaret. Då får du lära dig sa jag. Efter en kvarts träning fick båda fötterna röda naglar. Qvinnor suckade Andersson. Ett är säkert värden såg helt annorlunda ut om qvinnor bestämde. Jag vill påstå¨att kvinnor har störe empati och förståelse än män. Jag menar naturligtvis i de flesta fallen. Appropå att lära sig.Ta det här med lärarlösa lektioner. Vilken dårskap. Självklart skall våra barn ha en bra handledning i sitt skolarbete. Det är ju deras framtid det handlar om eller hur? Nu har jag ställt frågan till komunalrådet  vad han tänker göra åt detta? Det är ju han som politiskt är ytterst  ansvarig för Nordmalings kommuns skolor. Jag har inga förhoppningar om ett vettigt svar. Som vanligt när jag ställer frågor blir jag naturligtvis dumkallad. Nu tål jag det!

I dag stod jag vid busshållplatsen vid regionsjukhuset. Då kom en ung, långhårig, grann kvinna fram till mig och frågade var har du köpt din cape. Jag talade då om att min cape har jag sytt om flera gånger. På den finns både lurvigt och släta detaljer med en elefant i mitten. Hon sa är du hantverkare? Nej svarade jag jag är mångsysslare. Du får bästa betyg för din cape sa hon. Jag skall kanske börja och sy björnligaoveraller till vissa ledamöter i kommunfullmäktige. Det tror jag skulle passa.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.