Ett oskrivet blad

Idag var jag och kommunalrådet på information om  Regeringens budgetpropp. Jag blir alltid förvånad av hur man kan använda ord. Åtgärder mot arbetslöshet och aktiviteter får helt plötsligt nya namn. Ta  aktivitetsinsatser för arbetslösa som nu heter Lyftet Förut hette denna åtgärd för plusjobb och var föraktad och nerskälld av de borgerliga politikerna. Bidrag kallades det då och det var helt fel. Arbete i stället för bidrag var de borgerliga partiernas slogan. Nu är dom i den situation att dom erbjuder bidrag för nästan allt på arbetsmarknanden. Märkligt eller hur. 

Jag lärde mig ett nytt uttryck " anställd för att gissa" . Det var vad SKL:s föredragande sa idag när han skulle redovisa kommunernas ekonomiska situation utifrån budgetproppen. Vem sa att den ljusnande framtiden är vår? Efter dagens budgetinformation kan jag konstatera att år 2011 är ett oskrivet blad där det ser ännu dystrare ut för kommunerna. Jag vet  att en röd/grön regering prioriterar ekonomiska insatser till  kommunerna, så ha förtröstan.

Appropå ljusnande framtid så träffade jag en bekant på coopera ikväll. Han berättade att han  fått atros i ett knä. Han skulle  behöva byta bussningen i knäet för att bli helt bra. Nu går det inte för han 56 är och10-år för ung för detta ingrepp. Vi byter endast på dom som 65 och äldre har han fått veta. Han arbetar heltid på ett företag här i Nordmaling men på grund av sitt knä kan han endast arbeta deltid. Inte undra på att han och hans arbetsgivare är upprörda.

En stilla fråga. Kan detta vara möjligt  att man är för ung för att bli opererad?  Skall han ha tålamod tills han blir 65 för att hans framtid  skall blir ljus?

Här i Nordmaling anser de borgerliga partiernas företrädare att förändringarna  i A-kassan är fel. Ja visst det har vi sagt länge. Jag förväntar mig att detta missnöje framförs till regeringen och att det leder till positiva förändringar.  De arbetslösa behöver en A-kassa värld namnet. Att sedan fackförbunden tydligen har en på tok för lång utbetalningstid tycker jag är skandal. Även kommunerna drabbas ekonomiskt  av den låga A-kassan.

En kommentar

  1. Christine

    Du skriver;
    ”Han berättade att han fått artros i ett knä. Han skulle behöva byta bussningen i knäet för att bli helt bra. Nu går det inte för han 56 är och10-år för ung för detta ingrepp. Vi byter endast på dom som 65 och äldre har han fått veta.”
    Jag är i samma ålder och har enligt läkar´n samma fel. Fick ett brev där det står att konservativ behandling med värktabletter och sjukgymnastik är vad som gäller. Hör av dig om det är något. Va´ less man blir!
    Sedan när jag är 65 då ska jag ju rimligtvis ha slutat jobba……

    Hälsningar Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.