”Med blygden skall vi säkra bygden”

Jag har varit på regionfullmäktige i Skellefteå. Regionförbundet Västerbotten hade kallat till framtidsscenarion  där bland annat befolkningsutvecklingen diskuterades. Det var i detta sammanhang som en känd sångerska från inlandet stoppade mig vid matkön och utbrast -Nu måste vi göra något. Ja sa jag men hur skall vi sticka ut så att hela landet förstår att det är till Västerbotten resan skall gå. Då sa hon på 60-talet sjöng vi "med blygden skall vi säkra bygden" men du och jag är väl för gammal. Säg inte det sa jag finns det vilja så finns det hopp. Kvinnor kan eller……………………………..

Region Västerbotten som nu hoppas på bildandet av en storregion 2011 eller under 2015 ser stora möjligheterna att utveckla norrlandslänen. För Nordmalings del inbjuder Norrstyrelsen till öppna möten för att diskutera framtiden  Ett offentligt  möte den 16 november 2009 i Oasen skall ge idéer och visioner. Jag hoppas att många kommer till en intressant kväll där våra framtidsfrågor står i centrum. Alla ska med eller hur.

I morgon skall jag ta med mig kameran och försöka hitta lämpliga objekt. Vem vet vi kanske träffas och då vill jag gärna ta en bild på dig. Du ställer väl upp? Allt för den goda saken skull eller hur

 

Blir det snö så tar jag hatten på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.