oomkullrunklig vad är det?

I går var jag och kommunalrådet  och lyssnade på finansminister Borg och näringsminister Olofsson. Kommundag kallas det och många lyssnade till  hur en hundring skulle kunna bli tre femti lappar allt enligt Borgs beräkningar

Som ett mantra förklarade dom vad alliansregeringen gjort. För mig påminde det om dom där vinylskivorna som kom på 60-talet och som hade olika färger och som gnisslade fram olika  Jag fick en till min lilla grammofon som var ljusgrön och efter allt rasp kunde man höra den rockande samen sjunga om sina renar. Jag imponerades av ordvalet som finansministern använde. Ordning och reda sa han precis så oomkullrunkligt är faktumet. Omkullrunkligt sa han betyder tvärt om. Så vem vet vad som väntar. Näringsministern talade om sina favoritjobb – hushållsnära tjänster. Jag ställde frågan om Vattenfalls utförsäljning av nätet och fick svar att någon  utförsäljning  inte skulle ske. Istället har kraftnät fått uppdraget att förstärka och dra nya ledningar inte minst från Norrland. Så vi är helt överens du och jag sa hon. Frågan är? Om Nu Vattenfalls VD gjort helt fel vilka styrdokument och vilka ägardirektiv har regeringen gett Vattenfall? Helt klart är att den nya styrelsen som regeringen utsett inte minst den nya ordföranden måste väl veta eller hur?

Eftersom jag och kommunalrådet haft möjlighet att tala även om kommunala frågor så passade jag på att ta upp frågan om husköpet som centern föreslagit. Det gamla huset på Kungsvägen 58 i Nordmaling fd Sandströms sport. Vi Socialdemokrater har bestämt sagt nej till  att köpa gamla hus. För övrigt skall vi inte köpa in gamla hus som har  stora upprustningbehov. Nu  har tydligen centern ändrat sig sedan de fått vetskap om upprustningsbehovet. Jag säger tack och lov för kommunen har tomma hus  och lägenheter som går att använda.

Ett är säkert  att åka ut med kommunalrådet kan vara rätt trivsamt och han är en gentleman artig och så………… Ett manligt föredömme även om han är centerpartist.

 

 

En kommentar

  1. Gullan

    Min erfarenhet är att i stort sett alla centerpartister är vänliga, hederliga och justa.

    Om Du uppträdde lika juste som centerpartister i allmänhet gör, så vore det ett mycket välfungerande politiskt klimat i Nordmaling. Varför är Du så emot centerpartister? Är det för att du ibland tappar makten till dem?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.