Att prioritera

Telefonen ringer det är släktingen som frågar om jag var  på Nolia-loppisen i helgen? Nä svarar jag. Varför inte frågar hon. Andersson hade städ och gardinuppsättnings-helg säger jag. Inte behöver du ta med dig Andersson, du kan göra som i politiken åk själv. Det är skillnad säger jag. Jag har fått förtroende och då får man stå upp för det svarar jag. Lägg av säger släktingen du skall lägga näsan i loppisgrejorna i stället för alla de politiska protokollen och utredningarna fortsätter hon. Förresten i helgen börjar Jul-loppisen. Kommer du med frågar hon. Jag har kommunstyrelsen på måndag så helgen är vigd för pappersarbete svarar jag. Ryck upp dig säger hon och så börjar hon berätta om alla grejer som kan finnas på en Jul-loppis. Stopp svarar jag i morgon skall jag och Andersson besöka Sjung och Minns på Rundviksgården. Bra säger släktingen du behöver komma ut från politiken. Jo du tänker jag om du bara visste hur många som ringer.

Förresten säger släktingen har du läst tidningen i dag? Det är inte klokt hur dom bär sig åt  med husflytten som Nordmalingshus har på gång. Det är så man kan spy utbrister hon.

Innan jag hunnit svara avslutar hon samtalet med några hurtiga uppmaningar. Hörredu säger hon utan kvinnor stannar Sverige. Å du det är meningen att vi kvinnor skall se till att hjulen rullar så börja med Jul-loppisen även du avslutar hon.

Skönt att hon slutade, för nu gäller varmkorvs-boogie inför morgondagen!

 

Bild: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.