Utemiljö och byautveckling

Jag blev kontaktad av föräldrar och skolpersonal vid Håknäs skola. De hade startat en ideell föräldraförening för att bevaka barnens välfärd och vardag i skolan/fritids/dagis vid skolområdet i Håknäs.

Håknäs skola har en torftig utemiljö det kan jag konstatera efter att ha besökt skolan. Jag delar föräldraföreningens uppfattning att något måste göras åt skolmiljön. Tragiskt är att föräldrarna som har diskuterar denna fråga med skolledningen inte fått gehör för sina förslag. Det kan jag konstatera efter att ha läst igenom de budgetförslag som finns presenterade inför måndagens kommunstyrelsesammanträde.

Att dom här tjejerna ringde mig är mycket enkelt dom ville lyfta upp skolans utemiljö till oss politiker. Jag rådde dom att skicka en e-post till kommunen. Jag kommer att ta upp denna fråga i kommunstyrelsen i morgon. Självklart är att något måste göras åt skolmiljön.  Några av deras synpunkter som nu är inlämnade till kommunen är följande.

Lekplatsen vid skolan är en viktig del i  byautvecklingen  då lekplatsen är den enda i Håknäs. I dagsläget består lekplatsen på förskolan av en sandlåda, två däckgungor (ej babyanpassade) en gammal gunghäst från skolan (1980) och en lekstuga. Föräldrarna har bidragit med en jordhög.  Belysningen är obefintlig och sanden har inte bytts sedan förskolan bildades. Lekplatsen på skolan är enligt min bedömning helt undermålig och i samma standard som vid förskolan. 

 Håknäsföräldrarna vill ha  en liknande lekutrustning som Levarskolan har. Dessutom vill de att sanden i sandlådorna byts, enligt min uppfattning helt rimligt krav. En självklarhet tycker jag är att ett staket fixas som fyller funktionen för en säker utemiljömiljö.

I en investeringsbudget på  22 miljoner kronor måste en upprustning av skolmiljön i Håknäs rymmas. I Håknäs skola finns 45 barn i olika åldrar.

En dikt av Dennis Persson tycker jag passar inför morgondagens sammanträde "Att som barn blir sviken av de vuxna, vuxenvälden, är att bli sviken av Livet och det man ska bli"

Låt oss inte svika barnen.

 

 På bilden ses Carola och Susanne

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.