Flexibilitet i anställningar eller?

Gårdagens kommunstyrelse saknade motstycke. Vi socialister accepterar delar av de mål som den borgerliga alliansen föreslog allt enligt en sammanställning (jämkning) av kommunchefen. Detsamma gällde för de borgerliga partierna. Tvisten gällde  kravet från kommunalrådet att vi även skulle godkänna deras övriga mål verksamhetsmål  En av de största trätefrågorna var vårt förslag att kommunens anställda skall ha rätt till heltid och att deltid skall betraktas som en möjlighet. Mot detta stod borgarnas förslag om ökad möjlighet till indviduellt anpassade anställningformer. Något som kan låta  bra men för allt för många på arbetsmarknaden innebär det en flexibel anställning där du får timtider, deltider och få "fasta tjänster"

Jag anser att kommunens anställningar alltför ofta innehåller deltider som tex 62,08 %. Visst är  det bra för arbetsgivaren att kunna ha flexibla lösningar men för de anställda innebär det många gånger en stor otrygghet där de från ena veckan till den andra inte vet hur de jobbar eller om de får jobba.

I den diskussion som uppstod informerade kommunalrådet oss att det var de borgerliga partierna som vunnit valet och att dom hade rätt att driva sina politik och sina verksamhetsmål.

Jag säger Självklart men ingen kan kräva av oss socialister att vi skall ställa oss bakom deras mål. Jag påminde honom om det faktum att även vi har ett ansvar för de väljare som röstade på oss. För övrigt skiljer det marginellt mellan de politiska blocken i Nordmaling.

Demokrati är enligt min mening att man får och har rätt att lägga andra förslag utan att bli "utskålld" för det.

Efter mycket käftande blev vi överens om att alliansen lägger sina förslag till mål i kommunfullmäktige. Detsamma gör vi socialiser med våra.

Jag konstaterar att vi har helt olika syn på medarbetaren och deras rättigheter både som anställd, som människa och medborgare.

 

En kommentar

  1. knegare i vården

    jag har kompisar som INTE vill ha heltid, för de orkar inte med jobbet då, med sjukskrivning som följd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.