Gnistrande

Vilken kväll. Månen går full över himlavalvet som är gnistrande turkos och där stjärnorna gnistrar. Endast  två grader kallt och vi har äntligen fått rimfrost.

Även i år fick tomten hedersplatsen på husväggen. Andersson stönade och hakade  och vände tomten åt alla håll och till sist satt den där även i år.

Imorse hade jag ett telefonsammanträde med Norrtågs intreseförening kl. 07.30. Morgonens hetaste fråga var rikstrafiken som har en plan på att köra tåg på räls samma tider som Länstrafiken. Dom som jobbar med denna fråga påstår att dom har dubbla bettskenor på när dom träffar rikstrafiken. För mycket prestige och det är skattebetalarna som skall betala.

Gårdagens kommunfullmäktige innebar omröstningar. Vi socialister ville satsa på skolavslutningen genom att satsa en extra slant till aktiviteter men det ville inte den borgerliga majoriteten. Vi forlorade och reserverade oss.- Vi ville inte höja renhållningstaxan. Ett förslag fanns på höjningar med  15 %, 45 %,och över 100%. Vi förlorade och  borgarna beslutade höja taxan och vi reserverade oss. Toppen var nog att konsumenten skall betala extra om entrepenörens våg går sönder. En av våra ledmöter utbrast  – om det är sådana  taxor som ni skall ha då skulle entrepenören alltid  ha trasig våg. Inget svar gavs. Inte lockar kommunen hit flera innevånare med höjd skatt och höjda taxor.

Visst är det trist att en folkpartiledamot inte kunnat låta bli att stoppa fingrarna i slyltburken vilket innebar att han lämnade alla sina politiska uppdrag. En annan centerdrottning talar med dubbel tunga något som inte är trovärdigt om hon skall leda kyrkan.

I morgon klockan 05.00 till Stockholm Trafikfrågor på hög nivå.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Räknenisse

    Räknar man efter ser man att den saftigaste höjningen av renhållningstaxan blir 1.011% (alltså mer än tusen procent). Det är verkligen mer än 100%. Men taxan var väldigt låg innan. Du måste beundra centerpartister eftersom du kallar en av dem för drottning. Bra, centerpartister är värda all beundran för det mesta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.