Brevet

 

Jag fick ett brev från min fackliga organisation, rubriken var -Du behövs och  gör skillnad.I brevet gjorde Handelsanställdas förbund uppräkningar över de försämringar som regeringen gjort och som slagit hårt mot dels de fackliga organisationerna men framför allt  mot LO-medlemmarna. Några exempel, a-kassan, sjukskrivningarna/sjukpenningen och  anställningstryggheten. Här konstaterar Handels att många av medlemmarna är deltidsarbetande som inte får möjlighet att jobba mertid.

Jag har valt att fortsätta vara medlem i Handels  trots att jag som politiker inte haft möjlighet att få a-kassa när jag lämnade kommunalrådsposten hösten 2006. Det är ju så att politiker inte räknas som anställd ur a-kassans synvinkel. Ett fenomen som jag delar med många andra politiker. Ett  medlemsskap  har många andra fördelar. I brevet ställdes frågan vill du vara en av våra aktiva medlemmar i valarbetet detta genom:

  • Besök ute på arbetsplatserna och ta diskussionen med medlemmarna och icke medlemmar
  • Ringa upp medlemmar i hemmet och uppmana till att gå och rösta
  • Om det skulle bli strejk behöver vi strejkvakter.

"Vi vet att du med din kompetens och erfarenhet kan göra nytta"  avslutade min fackliga organisation brevet. Självklart ställer jag upp! Det gäller att se till att vi Socialdemokrater vinner valet.

När jag i går kväll åkte flygbussen hände något märkligt. Helt plötsligt ropade chauffören att någon har tappat nycklar som ser ut att vara till en väska han. De flesta på bussen började slita och dra i sina fickor en del tvingades ställa sig upp för att känna i fickan. Till slut kom en svettig man fram till busschauffören. Vilken lycka tänk om han hade blivit utlåst av sin egen väska. Detta fick mig att tänka på de borgerliga politikerna i Nordmaling som upprörs över att vi Socialister ville ge extra pengar till skolavslutningen.Vi gjorde den bedömingen att extra resurser behövs då detta skall ses ur det faktum att kommunen under detta år haft många incidenter i skolan. Om nu inte kommunalrådet hörde att vi i kommunstyrelsen tog upp frågan om extra resurser då behöver nog kommunalrådet en hörapparat. Jag skall fråga mina kamrater om vi skall "skramla till en sådan" Att sedan centerbudbäraren hade  "även han en dubbel tunga" förstår nog alla  efter vårt förslag i kommunfullmäktige.

Nu skall jag gå å steka slill, mums fille babba.

 Trots regnet är julen på gång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.