Himlen gråter

Jag är övertygad om att allt regn är himlen som gråter över Regeringens  Christina Husmark Persson som tagit beslut att alla skall jobba 100% även svårt sjuka. Nu kräver allt fler att svårt sjuka skall kunna behålla sjukpenningen och sitt deltidsjobb utan att tvingas söka heltidsjobb när dom får behandling för sina sjukdomar. Fattas bara säger jag.

Arbestider är vikiga det tycker vi socialister. Därför är det med förskräckelse vi tagit del av information att Nordmalings kommun har människor som jobbar ca  500 arbetstimmar på en månad. Att semester inte tas ut och att övertidstaket bryts utan att dispens sökes..

Vid morgondagens sammanträde kommer frågan upp. Vi,  S och V, har krävt att anställningar i kommunen skall följa anställningslagen, arbetsmiljölagen och det allmänna övertidstaket skall respekteras. Jag ser fram emot ett klarläggande i dessa frågor i morgon.

På eftermiddagen skall kommunstyrelsens arbetsutskott träffa sökande till Barn och utbildningschefstjänsten, spännande eller hur?

Trots regnet "Njut av livet det går inte i repris" 

 

 

2 kommentarer

  1. Kommunanställd

    Är det verkligen möjligt att någon jobbar över 500 timmar på en månad? Vem kan ha en så viktig uppgift att man skall behöva jobba 3 månader på 1

  2. Hmmm

    Om det stämmer skulle jag verkligen fundera på bristen av logik. Ex. oktober har 31 dagar. 31*24 ger 744 timmar. Ordinarie arbetstid är i oktober 22 arbetsdagar á 8 timmar så hamnar vi på 176 timmar. Vi är då nere på 568 timmar. 568 minus de 500 övertidstimmarna ger 68 timmars månadssömn. Personen sover då i snitt 2.2 timmar per natt. Detta fungerar bara om alla övertidstimmarna är kvalificerade 2t per varje arbetad timme. 568 – 250 timmar = 318 timmar fördelade på 31 dagar. Ger 10.2 timmar för mat sömn och vila per dygn. Oavsett dag helgdag som vardag. Tror att personen manipulerar systemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.