Jul-sagan del 2

I den borgerliga alliansens God -Jul blad konstaterar jag med glädje att dom tagit med anslutningstrafik till Botniabanan. Ett Socialdemokratisk förslag som jag skrivit och inlämnat till kommunfullmäktige. Jag konstaterar att i jul-bladet står det att  en arbetsgrupp skall ta fram förslagen. Det blir då intressant om de borgerilga partierna i Nordmaling tar med mina förslag  som godkändes av kommunfullmäktige  att:

  • kompletteringstrafiken skall ge resande i kommunen möjlighet attt ta tåget även om man inte har tillgång till bli eller bor utanför tätorten
  • diskussion tas med resande, företag och boende i och utanför tätorten, vilket ger
  • ett aktuellt planeringsunderlag
  • i Nordmalings samhälle med omnejd anordnas bra cykelparkeringar som är väderskyddade och har låsmöjligheter
  • jag konstaterar att vi Socialdemokrater anser det viktigt med en hållbar arbetspendling samt möjlighet för alla kommuninnevånare att ta bussen (ringbilen) till Resecentrat. Det tyckte också kommunfullmäktige 2009-06-22 som gav kommunstyrelsen i uppdrag att arbeta fram dessa möjligheter

Däremot har ingen av oss i oppositionen blivit inbjuden till någon arbetsgrupp som tydligen redan  bildads. Jag tror det är bra om även vi i S och V får vara med i detta då det var vi som arbetade fram förslaget.

 

Så till oss alla "Förverkliga drömmar innan de förbleknar"  Gunnel och Kjell Swärd.

 

 

2 kommentarer

  1. Gullan

    jag tycker att Du ska vara observant på att i det borgerliga utskicket finns ingen smutskastning på oppositionen. Så har även de tidigare utskicket utformats.

    I Era utskick använder ni mycket text till att komma med ofta falska eller ”tillrättalagda” beskyllningar på de borgerliga.

  2. Kommunbo

    Skulle det vara något fel om alliansen använde ”dina” förslag? Skulle det i så fall användas emot dem? Finns det en exakt kalkyl för vad kostnaden skulle bli att erbjuda varenda kommunbo som inte kan ta sig till tågstationen transport till denna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.