Snöstorm även på kommunstyrelsen

När jag vaknade i morse och gick ut med Lille Boy svepte snön över oss. Snön svepte även över kommunstyrelsen i dag. Kommunnalrådet hade låtit bli att informera sina partikamrater om vår skrivelse om anställningsförhållanderna som vi i S och V ville att kommunstyrelsen, som har hand om personalfrågorna, skulle diskutera. Faktum är att Nordmalings kommun har haft arbetstider där både arbetstidslagen och arbtsmiljölagen och övertidsuttagen  inte följts. "Med landet bygges lagen"  Självklart skall arbetsgivare respektera lagar och avtal tycker vi. Nu använde ordförande det faktum att han inte tagit upp ärendet i borgarnas gruppmöte som ursäkt att återremitera frågan till arbetsutskottet i januari. Det är ordförande som bestämmer dagordningen och vilka handlingar som skall delges ledamöterna inför mötet. Jag yrkade att alla skulle få se faktaunderlaget men ordförande ansåg att så inte skulle ske. Nog är det märkligt att ett ärende som är inskickat  den 24  november inte delges alla politiker. Faktum kvarstår att de lagar och avtal vi har i kommunen skall gälla. Jag konstaterar att kommunstyrelsens ordförande vill blunda vidare.

Det är därför med förundran jag svarar på frågan från de borgerliga politiker som vill veta varför  medborgarna vänder sig tiil Socialdemokraterna och inte till den styrande majoiriteten?  Enkelt tycker jag. Varför skall någon vända sig till de borgerliga eftersom de   inte vill ta upp frågorna för behandling där alla får vara med. Men det är ju som kommunstyrelsens ordförande säger att det är vi borgerliga partier som styr! 

Vänsterpartiet hade ilsknat till ordentlig och krävde att personalen skulle få en jultalrik eller dylikt. Ett berättigat krav tycker jag. Det gick så långt att kravet från V blev att politikerna skulle redovisa sina jultalrikar oavsett vem som betalat dom. Nu får det vara nog sa ordföranden märkligt "skärrad"

Nog är det märkligt att förskottsbidraget till Bruksmuseumet togs vid sittande bord sista fem minuterna av sammanträdet trots att inget underlag var utskickat till oss politiker. Men att följa lagar och avtal det mäste ånyå utredas  innan beslut kan tas. Nya lagar har nog börjat tillämpas i Nordmalings kommun.

Med Gunnel och Kjell Swärds visdomsord  "Varje olöst tvist är en obetald skuld.. Vem vet om eller när vi får tillfälle att göra oss skuldfria?! " hoppas jag att det slutar snöa i kommunstyrelsen

 

 

En kommentar

  1. Kommunbo

    Tror att det finns nåt fler tidigare kommunalråd (Ks-ordförande) som blundat och kanske till och med tappat hörseln ibland. Kasta inte sten i glashus….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.