Skillnad

Jag har städat ut det gamla och bjudit in det nya. I alla fall i tanken! Visst är det skillnad på före Jul och efter trettondan. I morse hade jag  -18,2 grader  på termometern det är skillnad mot köldrekordet på -53,3 grader i min och Anderssons hemkommun Vilhelmina.

Det nya året började bra –ett stort grattis till småkronorna som tog bronset. Jag önskar lycka till åt Rundviks skola klass 5 som skall tävla i "vi i femman"  under denna månad.

Mitt helgesgöra är att samla ihop materialet till Ulla-Maj´s Tankar nr 1" , spännande!

Jag justerade kommunstyrelsens sista protokoll för 2009 i måndags och konstaterade att min motion om insatser på biografområdet gett resultat. Kommunstyrelsen godkände ett penningabidrag till biografen. Utan en allmän biograf amputeras bio-kulturen på ett förödande sätt tycker jag.

Om jag i dag hade besökt någon kyrka och hört dagens predikan så skulle jag valt Skellefteå Landsförsamlings kyrka där prästen har en trettondagspredikan " Dialog med en kamel" annorlunda och nytt eller hur?

Nu väntar jag på frökatalogerna. Mitt växthus står i snö och utan glas men i tanken har jag börjat plantera. Jag tänker på ett kinesiskt ordspråk "Alla morgondagens blommor gömer sig i de frön som sås idag." Detta ordspråk kan faktiskt gälla det mesta. Nu vill Lille Boy ut och testa temperaturen och plogkanterna, så jag får ta på mig långklalsongerna med dubbel mudd.

I morgon skall jag justera valkonferensens protokoll gällande riksdagslistan och landstingslistorna för länet, detta sker på SAP-exp i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.