Efter och med strumpeband

Äntligen efter flera dagars soffliggande för Lille Boy kunde vi ta turen ut i snön. Gårdagens promenad gjorde vi vid Stridbäcken. Vi ville se om det gick att köra upp till Gabrielsberget men det var "kört" igår. Däremot kommer det att plogas upp under kommande vecka. Jag måste se på alla de aktiviteter som nu sker på Gabrielsberget där en vindkraftspark skall byggas. Enligt uppgift skall den vara klar 2011.

Efter dagens lunch som bestod av  salt sill, lök och potatis bar det i väg ut. Tänk att Lille Boy är så förtjust i salt sill att han till och med äter den med öronen. I kväll blir det tax-bad.

Jag har köpt ett fantastiskt tyg. Inte för att jag är rojalist men tyget färgerna och lejonen tog mitt hjärta i beslag. Nu är frågan vad skall jag sy av detta tyg?

En slängkappa, en gå-bort-rock ,en klänning eller kjol. Att något måste sys är helt klart. Motivet föreställer Strumpebandsordern. Det är den mest ädla ordern i England som Stiftades av Edvard III år 1348 till ära av en grevinna som tappade sitt strumpeband på en bal. Prinsen av Wales är medlem och även vår kung. "Honi soit qui mal y pense"  och betyder "skam den, som tycker illa härom" Inte visste jag detta när jag köpte tyget  och inte expediten heller. Men min sons sambo kunde läsa texten. Så nu sitter jag i syrummet och funderar vad skall jag skapa av två meter tyg med motiv strumpebandsordern? Om inte annat så 100-tals mamelucker och ett är säkert tyget är fantastiskt mjukt och följsamt.

Bilder Ulla-Maj´s Tankar

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.