Solidaritet och politikerpiska

Så har även Vällinge kommun beslutat ta emot flyktingbarn. Den moderata partipiskan fick till slut resultat. Det var bra. Jag tycker att alla kommuner skall ta beslut om att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Faktum är att om vi alla hjälpas åt kan vi klara denna uppgift.  Att vara solidarisk är ibland ingen lätt uppgift men det är ett måste allt för att kunna vara delaktig och hjälpa till i världsansvaret.

I dag besökte jag styrgruppen för LOV (lagen om valfrihet) Träffen var i kommunalkontoret och utöver socialnämndens ordförande och personal från socialförvaltningen, ledamöter för PRO och kommunal. Dagens sammanträde präglades av omfattande diskussioner. PRO och kommunal krävde att kolletktivavtal även skall gälla  för privata entrepenörer som utför hemtjänst åt kommunen en uppfattning som jag delar.

PRO krävde  att protokoll skall föras vid dessa träffar och att avvikande mening skall få antecknas något som också beslutades. Att man sedan haft ett flertal möten utan att ha fört protokoll är för mig förunderligt eftersom  att det är en styrgrupp som skall lämna förslag till politikerna, men bättre sent än aldrig eller hur? Kommunal och PRO efterlyste konsekvensbeskrivningar när den kommunala hemtjänsten läggs ut på privata entrepenörer. Vi får hoppas att  till nästa möte så finns konsekvenserna beskrivna, både om ekonomi och personal.

PRO påpekade att en enkät är genomförd bland målgruppen och att 70% anser att det endast är serviceinsatser och inte omvårdnadstjänster som är aktuellt att lägga ut på entrepenad.

Den som lever får se. Ett är säkert det finns många frågor både bland oss politiker, personal, fack och brukare som måste besvaras.

Nu skall Lille Boy och jag gå i säng Andersson har redan intagit " John -Blund" ställningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.