Ärlighet varar längst

Må himlen vara vackert röd men för många är livet hårt och orättvist. Att kommunledningen i Nordmalings kommun har svårt med sanningen är inget nytt men när kommunalrådet påstår att Socialdemokraterna skall tjäna pengar för att Arbetsmiljöverket uppmärksammat att Nordmalings kommun brustit när det gäller arbetstidsregelerna är oförskämt, upprörande och visar dessutom en total brist på insikt hur myndigheterna arbetar. I stället för att beklaga det faktum att en kvinna jobbat 565 timmar på 24 dagar och att endast en person arbetat där det skulle vara fyra personer är bedrövligt, något som även kommunalrådet borde tycka tycker jag.

I skrivelsen till Nordmalings kommun som  Arbetsmiljöverket gjort den 23 december 2009 står det mycket tydligt varifrån verket tagit uppgiften om detta ärende, nämligen via media. Det är beklagligt att kommunalrådet försöker nonchalera och förringa. Det allvarliga i denna historia är att att han försöker lägga skulden på Socialdemokraterna och göra gällande att vi på något sätt skulle tjäna pengar på denna tragiska händelse. Dylika uttalanden  gör att jag om jag någon gång haft ett uns av förtroende  för kommunalrådet så är det nu borta. Nordmalings kommun kommer självklart att få betala skadestånd till personen i fråga.

Jag beklagar att  detta har inträffat och att en ensklid fått lida. Ovanstående anklagelser gagnar inte det samarbete som alltid efterfrågas.

Till sist ärlighet varar längst

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.