Kaktus

Mina kaktusar  vill själva  bestämma,  de är inte vackra men personliga                    

I dag var det sista jul-stöke-dagen. De sista Stakarna skulle ur fönstren. Andersson tog fram lådorna ur garderoben och jag plockade ur fönstren. Eftersom jag ville flytta om blomorna och sätta in de ny/gamla lamporna flög mina fingrar över kaktusarna. Dom tyckte inte som jag och när jag skulle flytta en av dessa "skönheter" fastnade handen i alla små taggar som kaktusen bjöd på. Jag skrek och Andersson mumlade inne i garderoben. Jag försökte ta ut taggarna men de satt  fast och nu började fingrarna svälla upp. Jag rusade till toaletten, på med varmt vatten och fram med stålullen och nu blev det fingerskrubb. Andersson funderade om jag var vid mina sinnes fulla bruk, stålull och varmt vatten muttrade han. Du kommer att få konstiga fingrar sa han. Alla hullingar skall ut annars blir jag galen av smärta sa jag. Det tror jag inte på svarade han och fortsatte du skulle kunna gå på glödande kol om du blev tvingad.

Efter att ha skrubbat och vattenlagt mina fingrar kunde vi fortsätta sista paketringen av julens stakar.

Nog gör det ont att få en kaktus i handen men Börje Hörnlund centerpartist  och fd arbetsmarknadsminister har satt en rejäl Kaktus i baken på regeringen. För att inte tala om kritiken mot det egna  centerpartiet. Han menar med rätta att det är flera som upplever att regeringen har ett omänskligt egoistiskt anletsdrag i behandlingen av  sjuka, arbetslösa och fattigpensionärerna. Bestraffa inte kollektivt uppmanar han.  Ert system är dåligt och oekonomiskt. Att skicka sjuka till arbetsförmedlingen där de skall konkurera bland annat med alla arbetslösa ungdommar löser inte problemen.Hårda ord från en fd arbetsmarknadsminister och centerpartist. Jag hoppas att hans egna parti lyssnar.

Egentligen borde jag ge honom tummen upp men jag nöjer mig med att skicka en stor kaktus med långa taggar och hoppas att han sätter den på ett lämpliga ställen i regeringen.

Tänk er att de får sitta med en kaktus i baken, undra om regerings- hjärnan klarnar till då?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.