Frufritt eller

Andersson trodde att Frufridagen var gubbarnas ledighet från oss kvinnor. Men efter vi rett ut begreppen  konstaterade vi att det var ett uttryck från "forntiden" så där 50-tal. Den 24 januari skulle alla kvinnor ha helt ledigt från hushållssysslorna allt enligt Lennart Hyland. Jag konstaterade att gubbbarna i kvarteret gjort en dubbelmiss. Det går lika bra att vara ledig i dag. Jag skall ta min "Frufridag" i shoppingens tecken sa jag till Andersson. Komihåg du har fullt i alla garderober och lite till sa han. Att se kostar inget svarade jag och begav mig ut till det lokala REA utbudet.

Frågan är om det är "den lilla tanten" som, skall stå i fokus eller stora breda axlar med smal midja. Kanske skulle puffärmar vara bra? Knalliga färger är ju trendiga. Förväntningen  var stor vad  undrar vad som finns på REA.

Nu är det ju så att vi kvinnor skall handla för den kropp vi har inte för den vi tror vi har.. För min del har jag många klädobjekt som inköpts för att sys-om och anpassas för min kropp. Jag provade tubklänningar, blusar med paljetter, stickat, tajts, långa och korta kjolar.

Slutsummeringen blev en personlig stil där symaskinen står i fokus. Dyrt blev det inte så Andersson blev nöjd. Men det krävs tid och tålamod innan du anpassat den lilla svarta till din kropp sa han. Helt klart är att Frufridagen är ute men  vad skall vi kalla dagen då vi shopparloss?

Ett är säkert utan Qvinnor stannar Sverige.

Foto: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.