Efter viss svett och möda fixadet det sig.

Gårdagens kommunfullmäktige bjöd endast på en överraskning. Det var när vi skulle föreslå nya ledamöter för de som valt att lämna sina uppdrag. Ett liberalt parti hade vissa svårigheter. Det gällde att hitta villiga. När vi ikom till valärendena kunde vi som är valberedning i kommunfullmäktige konstatera att det saknades ledamöter till liberalernas platser. Någon av de borgerliga ledamöterna undrade om inte S kunde ta någon plats. Vi avböjde . Vi minns i valet 2006  då utropade det liberala partiet "vi har de bästa och duktigaste kandidaterna". Det var då det. Efter många funderationer och ett visst övertalande ställde en äldre herre upp igen. Jag blev mycket förvånad och det är inte länge sedan han sa "aldrig politik där lyssnar dom inte på mig." Med det var  då det. Spännande tider.

Jag kunde inte låta bli att tänka på Lena Frykholms tavla

Jag fick svar på min motion om Analys och åtgärder mot befolkningsminskningen. Sedan årsskiftet har befolkningen ånyo minskat  med 15 personer. Av redovisningen till åtgärder för att vända trenden kunde projektledarna för Utveckling Nordmaling visa på åtgärder All enligt vision 2010. Vi får alla hoppas att projektet och alla deras aktiviteter vänder utflyttningstrenden. På min fråga om hur vi i Nordmalings kommunkoncern använder våra lediga lokaler fick jag svart på vitt från kommunstyrelsens odförande. Jag citerar ur hans svar "jag konstaterar att tomma lokaler kostar pengar, så länge som man behåller sina tomma lokaler. Mig veterligen finns bara några alternativ för att förändra den situationen. Avyttra/sälj lokalen, hyr ut den eller jämna den med marken.. Det gäller att få tillstånd samordning och vilja att se stort inte minst utifrån projektet Utveckling Nordmaling.

I dagsläget finns lediga lägenheter i Nordmaling, Rundvik, Norrfors, Hörnsjö,Lögdeå och Håknäs. Till detta kommer kommunens tomma lokaler i Nordmaling, Nyåker och Rundvik

Så kom till oss här får Ni alla plats. Med fantasi och vilja tror jag vi kan fixa det mesta eller hur?

 Tavla  från Lena Frykholms utställnbing  Foto: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.