Utbildning skapar färdighet eller?

Idag var jag på utbildning. Kommunens politiker och tjänstemän diskuterade verksamhet via styrkort. Frågan är om kommunens verksamhet kan bli bätte sett ur medborgarsynpunkt.

Nordmalings kommunchef är mycket tydlig. Här visar han vilka möjligheter som kommunkansliet kan ha. Allt perfekt trots den gröna färgen som jag inte vet varifrån den kom. Helt plötsligt fanns den i min kamera. Kanske det beror på centerstyret.  Politikern  som någon gång finns på kommunalkontoret är centerpartist. Vad vet jag  men visst är det häpnadsväckande att just denna bild fick en grön ton?

Igår kväll var jag och Arbetarekommunens ordförande Gunnar Wiglöv, facklige ledaren Allan Hultgren och  en av Rundviks S-förenings senaste medlem  Andreas Bylund och lyssnade på debatten mellan Sven-Erik Österberg (S) och Sven-Otto Littorin (M). En mycket intressant debatt. Synd att vi var de enda från  Nordmalings Arbetarekommun.

Sven- Erik påminde om industrins möjligheter att bidra till samhällsutvecklingen. Vidare pekade han på att regeringen ger slavkontrakt till de personer som redan har de svårt på arbetsmarknaden. Den så kallade fas 3 är inte människovärdigt. Han bemöttes med siffror och historiebeskrivningar av Littorin. Jag vill påstå att Sven-Erik Österberg fick de flesta applåderna. Han var naturligtvis bäst även i denna test.

Jag passade på att fråga om han skulle vilja hälsa på våra industrier i Rundvik. Inte omöjligt sa han bara vi hittar en tid som passar.

Foto: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.