Rätt

Jag blev uppringd av en upprörd medborgare som påpekade att det finns tre skolor i centrala Nordmaling. Helt rätt,  jag ville bara belysa att har kommunen flera skolor så kostar det. Jag anser att det är bra med flera skolor. I Nordmaling har vi totalt sju stycken.När kommunledningen talar om hur dyra skolor vi har så tycker jag att vi skall ta med detta faktum

Idag fick jag med posten skolinspektionens rapport över tillsynen i Nordmalings skolor. En dyster läsning. Jag konstaterar att det finns många synpunkter utöver det faktum att ett stort antal elever lämnar skolan utan slutbetyg. Ett annat påpekande som jag tycker tar tag i min själ är att " kommunen inte ser till att det i samtliga skolor och verksamheter bedrivs ett målinriktat arbete för att förebygga och förhindra  att kränkande behandling uppstår" Allt enligt skolinspektionen Jag säger skärpning omgående.

I dag  hade vi första sittningen för budgetram 2011. Jag frågade om hur många heltidstjänster som tagits bort under 2009 från skolorna. Svaret blev 16 lärartjänster. Utöver detta tillkommer minskningen på elevassistenter. Jag vidhåller att mer resurser måste ges till skolan.

Nu är det Häck-dags. Jag har en stor häck som jag under flera år tyckt att (vi ) Andersson ska klippa ner. Andersson gillar stora häckar. Nu har jag börjat klippa inne i häcken så tillslut hoppas jag att även Andersson vill klippa ner så att jag får in ljus på mina blomster i vår. Andersons recept för ljuset är flytta blomstren. Vi får se vem som "drar det längsta strået" jag menar häcken.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.