Tillfredställelse och mygg

Jag känner tillfredställelse över att sanningen ibland hinner upp lögnens alla irrgångar. Nu ser jag fram mot konsekvensen och åtgärderna för att komma tillrätta med alla problemen.

Imorgon skall jag träffa lärarfacken som vill fråga oss politiker hur vi tänker och vad vi tänker vidta  för åtgärder allt utifrån Skolinspektionens rapport. Vi Socialdemokrater och Vänsterpartiet vill öka skolans budgetram med 1,1 miljon kronor mera än de borgerliga partierna. I vår beräkning skulle det ha inneburit ca fyra nya tjänster. Nu blev vi nedröstade av de borgerliga partierna som fortfarande anser att elevernas dåliga betyg inte beror på minde pengar. Dom har nog med resurser "basunerar" kommunalrådet. Tänk att vi kan se så olika på personalbehov. Därefter skall jag hämta upp Landstingsrådet Gunilla Johansson och vi skall göra studiebesök på Hälsocentralen. Efter lunch besöker vi Skutans äldreboende i Rundvik och företaget Ortolabb.

Kvällsaktiviteten är grillning vid Fäbodarna i Aspeå. Kommunal står för korven. Klä Er varmt och ta med myggmedel rekommenderar kommunals ordförande.

Jag hoppas det inte blir regn för då blir myggen extra förtjust i mig och myggstick är inte det bästa  inför den stundande helgen. Tänk Er helg-svullnader över hela kroppen.

En kommentar

  1. jenny

    Jag har en fråga; de problem som skolinspektionen pekar på, är det verkligen problem som löses med hjälp av 4 nya tjänster? Jag har läst skolinspektionens rapport och enligt min tolkning av den så grundar sig flertalet av problemen i skolan kring ledarskapet. Ett flertal punkter som ska åtgärdas riktas direkt mot rektorn och brister i dennes arbete. Hur ska detta lösas med hjälp av 4 nya tjänster och mer pengar? Varför inte se efter ledarskapet istället?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.