Ibland blir jag förundrad och förvånad

Om personalpolitiken i Nordmalings kommun kan man tycka mycket. Kommunen saknar både Socialchef och Personalchef. Det senaste är att rektorn för Artedieskolan har sagt upp sig. Under Allianspolitiken i kommunen har ca 10 st personer på olika chefstjänser bytts ut eller slutat.

Jag tror dessutom inte att en person kan uppehålla två chefstjänster. Jag tänker på Socialchefen som också upprätthåller IFO-chefstjänsten. Eller är det så att kommunen har för många chefer? Om en chef kan upprätthålla två-chefsstolar, dessutom en längre tid, då börjar jag fundera. Är detta bra för verksamheten, klaras alla myndighetskrav och medborgarkrav? Konsekvensen blir att det är synd om människor som måste vara två där dom skulle ha varit en eller…….

Personalchefen "signalerade" redan hösten 2009 att han tänkte gå i pension maj 2010 vilket han också gjorde. Sedan började rekryteringen av ny personalchef. Ett av de stora rekryteringsföretagen anlitades. Träffar hölls med några av många sökanden. När alla trodde att en personalchef hade usetts visade det sig att personen ifråga hade valt en annan kommun.

Så nu blir det att börja om och även denna gång känner sig många utvalda men frågan är hur det slutar.

Ett är dock säkert att vår högste chef  har allt under kontroll. Jag menar från engagerad sommarkolloniansvarig till framtida personalrekryteringar. Det känns tryggt speciellt eftersom kommunfullmäktige har beslutat om en ny chefstjänst som utredare/ultvecklare en önskan från kommunens hägste chef.

Framtiden är ljus eller hur?.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.