Byt nu

Frågorna var många vid dagens träff i Rundvik. Arbetslösheten som kraftigt ökat under de två första kvatalen 2010 i åtta av tio kommuner var uppe till diskussion. Kostnaden för socialbidragen likaså. Ändå påstår regeringen Reinfeldt att arbetslösheten minskat och att ungdomsarbetslösheten är en "synvilla". Skamligt tyckte någon av besökarna En annan fråga som upprörde besökarna vid vårt val-bord var fördelningsfrågorna. Regeringen har medvetet drivit en politik som ökar klyftorna. Detta har skett på bekostnad av välfärden. Jag fick ånyo frågan om gång-och cykelvägen mellan Rundvik och Nordmaling. Ett är säkert den skall byggas i vinter annars kommer det att bli demonstrationer. En annan viktig fråga var hur befolkningsminskningen skall stoppas. Flera barn behöver få möjlighet till dagis på arbetstid som passar föräldrarna. Jag försäkrade att om Socialdemokraterna vinner kommunvalet då genomförs  en barnomsorg som passar skiftarbetarna.

Försäkringskassans behandling av sjuka var en annan "brännande" fråga. Resume: Byt regering Nu och det gäller även i kommunen ansåg deltagarna

Imorgon skall jag på arbetsplatsbesök med riksdagsman Lars Lilja.

4 kommentarer

  1. Bibbi

    Ser att ”facket” varit med hela valrörelsen!Jag undrar: ligger all hjälp till medlemmarna nere . Kanske behövs de inte annars hellre? Det sägs att all personal måste gå med ett leende och vågar inget säga och tycka.Alltså låtsas vara socialdemokrater för att få hjälp från facket.Visa solidarite i fackliga frågor även för icke socialdemokrater. Vi är nämligen många!!

  2. Rösta på Alliansen

    Genom Alliansen har det nu blivit möjligt i Nordmaling med barnomsorg på obekväm arbetstid med hjälp av barnomsorgspengen. Välkommen att ansöka om pengen av kommunen redan nu!

  3. Christina Hansson

    Jag måste ha haft tur för jag har fått hjälp på en gång när jag behövde kommunals fack-reprensentant. Det finns en uppfinning som heter vanlig telefon och mobiltelefon. När jag slog kommunals telfon nummer svarade det.Blev korrekt bemött och mitt problem blev löst och ingen frågade om jag var socialdemokrat för att jag skulle få hjälp.

  4. Grethel Broman

    svar till Bibbi; nej den fackliga verksamheten pågår precis som vanligt alla vardagar. Vi har både telefon på exp och mobil. Alla som vill nå oss kan det. Det facklig/politiska arbetet utföres på den fritid som även vi har. Ingen personal ska behöva gå omkring och låtsas vara något man inte är. Våra medlemmar i facket får den hjälp de ber om. Du Bibbi kan komma och ta diskussionen direkt med oss, oavsett vad du är! Vi gör arbetsplatsbesök i dessa valtider för att tala om för våra medlemmar vikten av att rösta. Sen får dom rösta efter sina egna värderingar, och det hoppas jag att du oxå gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.