Eget

Denna dag har varit en skördedag för mig. Mellan telefonsamtalen har jag ägnat mig åt att bläddra i receptböcker. Jag måste sylta mina gröna tomater men hur? Ättika är tydligen huvudingrediens. På måndag efter kommunstyrelsens arbetsutskott är det dags för syltning.

Appropå eget, de borgerliga partierna i kommunen har gjort en upphandling av byggande och drift av särskilt boende. Jag och Socialisterna har sagt nej till detta. Vi anser att det blir både dyrare, svårare med insyn för medborgararna och kvaliten i privata boenden imponerar inte på oss. Men vad har det hjälpt. De borgerliga partierna vill ha andra alternativ i äldremosorgen säger dom. Vi sa redan från början att det blir en multinationell vårdjätte som kommer att anta detta byggande och drift. Det är inte säkert sa kommunalrådet.

Nu är det bevisat, Carema Care är enda anbudsgivaren och detta till en vårdkostnad av 1967 kr /vårddygn. Kommunen har tagit fram kostnaderna i kommunens boende som är 1706 kr /vårddygn. Alltså 261 kr billigare per vårddygn i kommunens regi. Räkna om igen säger de borgerliga politikerna, säg NEJ till anbudet från Carema Care säger jag och socialiisterna. Frågan skall upp igen den 4:e oktober. Vinner Socialdemokraterna och Vänstern valet, då avslutas Carema Care affären och vi bygger och driftar i kommunens regi som vi alltid gjort i Nordmalings kommun.

Valet är ditt privatisering av äldreomsorgen eller ej. Din röst avgör.

2 kommentarer

  1. Sluuut å ljug!

    Men, Ulla-Maj, ALLIANSEN har INTE SAGT JA till det enda anbudet. Det vore tokigt, eller hur? Och det vore ju tokigt för kommunmedborgarna om kommunen skulle lägga pengarna på att bygga eget, när dessa hellre behövs för att bredda barnomsorgsalternativen som exempelvis. …så vida inte frun tänker bygga själv!?

  2. Bengt Eriksson (v)

    Du hemlighetsfulle… Det finns ett beslut på detta att bygga och låta det drivas privat. Tanken var, om jag inte missminner mig, att driva igenom Carema i senaste Ks. En tanke som man klokt nog backade från.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.