Nu är jag på gång

I dag skall vi (kommunstyrelsens precidium och aktulla tjänstemän) träffa Socialnämndens precidium. Vi måste få klart hur de tänkt när de vill inrätta tjänster som dom påstår dom har pengar för men som ekonomikontoret säger att dom inte har. Visst är politik inspirerande?

Jag har i dag skriftligt informerat kommunstyrelsen att vi socialdemokrater kommer att  börja  upphäva  två av besluten, som de borgerliga partierna tagit i kommunstyrelse och kommunfullmäktige, nämligen:

  • Beslutet om alternativa driftsformer som kommunfullmäktiges majoritet tog i april  detta år.
  • Beslutet om en visionsgrupp för vision 2020. Här hade vi förslag på fem grupper allt i en bred demokratisk anda. Vårt förslag röstades ner i kommunfullmäktiges sammanträde i april i år. "Nu tar vi om det igen"

I e-post, nu i helgen,  har några som arbetar  inom äldreomsorgen skickat mig konsekvenser för budget 2011. Nog är det beklagligt att personalens konsekvenser inte nått oss politiker förrän beslut börjats tas. Det är först den 29 november som Socialdemokratena och Vänsterpartiet "tar över" styrelser och nämnder i Nordmalings kommun.

Tröst i bedröverlsen. I helgen besökte jag Rödviksberget och kunde konstatera att det byggs villor som aldrig förr. Det kändes extra bra utifrån den skarpa kritik jag fick när kommunen började anlägga tomter på Rödviksberget. I medborgarnas mun blev  projektet kallat "Ulla-Maj:s gräddhylla". Nu konstaterar jag att det är ett lyckat projekt. Något som föranlett mig att föreslå ytterligare exploatering av tomtmark på Rödviksberget i anslutning till "ett havsnära boende"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.