Lördagsgodis

På bild: Hakan Vreskala

Igår kväll var Andersson och jag och lyssnade på Hakan Vreskala . Med sin musikaliska humorföreställning "Allt på" tog han med oss en resa genom Europa och inte minst Sverige. Vi konstaterade att  "människan är sig lik" var dom än är. Däremot var Hakans musik Shov helt anorlunda med sin vrålande punk och turkiska bröllop  som han tog oss lyssnare med "storm".

Andersson har köpt "lördagsgodis" till mig. I kylskåpet finns en stor korv. En korv som vänat på att jag skall "Hugga in" och låta mig väl smaka. Äntligen är livet  återställt.

På måndag börjar det nyvalda arbetsutskottet i kommunstyelsen ta beslut. Jag kommer då att lägga fram S och V´s förslag på visionsarbetet med mål 2020. Vårt förslag innebär ett brett  demokratiskt arbete där medborgare kan vara med. Vi föreslår arbetsgrupper inom: Socialomsorg, barn och utbildning, näringsliv och kommunikation, turism, miljö och hälsa.
Det borgerliga förslaget om en grupp har kommunfullmäktiges majoritet avslagit. Nu föreslår vi  kommunfullmäktigie i februari 2011 att  besluta om att inrätta fem visionsgrupper. Jag tycker att ett bred demokratiskt arbetssätt är vikitgt. Det vara bra att många får möjlighet att vara med något som också skedde när Vision 2010 arbetades fram. Vi är övertygad om att även denna gång kommer engagemanget och delaktigeheten ge ett bra resultat. Att sedan de borgerliga partierna  endastville ha en grupp ansåg vi vara att "strypa delaktigheten  och maktkoncentrera " möjligheterna för många att får vara med.

Nu går jag till kylskåpet…………….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.