En fråga kräver svar

  Nya frågor skall få svar fort.  Långbänkar är förödande för frågeställaren och demokratin

I gårdagens sammanträde beslutade vi socialister att frågor till kommunstyrelsen skall lämnas in före sammanträdet. Ingemar Sandström ( c ) och övriga borgare var starkt kritiska och reserverade sig mot förslaget och beslutet. Frågor kan lämnas in via e-post, brev eller via kontakt med kansliet.

Attt lämna in sin Nya Fråga till kansliet  genom e-post. telefon, brev osv är som jag ser det bra. I en demokrati skall en frågeställare inte behöva vänta månader på svar. Något som hänt alltför ofta under de senaste fyra åren. När frågan lämnats bereds den i förvaltningen och  svar lämnas vid kommande sammanträde. Jag anser att frågor och svar hör ihop. Dessutom har förvaltningen mlöjlighet att lämna ett välgrundat svar.

Under de gångna fyra åren har vi ställt många  Nya Frågor och som fått vänta i månader på svar. I vissa fall har frågeställaren gett upp. Det tycker vi  S och V är odemokratiskt.

Därför vill vi pröva att förhandsanmäla frågorna. Något som Barn och utbildnignsnämnden beslutat om utan att någon "politisk turbulens" uppstått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.