Då och Nu

Helgens mest upprörda TV-program tycker jag var om förfalskningsindustrins erövring av världen. Kopieringar och lansering av förfalskningar är tydlingen en miljon-industri där några blir feta och andra  magrare. Här finns barnarbete  av värsta slag. Föräldrar som själer sina barn för att kunna betala sina skulder. Konstgjorda ägg som tydligen är det senaste  i handeln där kemikalier ersätter vanligt värpta ägg. Allt för att Tuppar och hönor ger mindre vinst.  Dom måste ju ha mat. Nog bör vi se upp med vad vi köper. Det kinesiska undret bör  granskas och synas. Vi minns väl alla tillsatsen mjölkersättningarna ……………………

Per Oskarssons hem har förstörts i en brand. Tragiskt. Visst minns vi när han visade sin nakenhet i Hylans Hörna. Hur kunde människorna bli upprörd för  han hade ju shorts på sig. Men det var då det. Nu har männen inte ens shorts. Inte minst i Finland. Det är något friskt över Finland tycker jag.

Grannen har varit och havsmetat abborre. Vill du ha några sa han? Ja sa jag Nej sa Andersson. Nu blev det en säck abborrar. Jag vägrar att "göra upp dom" sa Andersson. Ingen fara sa jag jag kokar dom som dom är och ger Falco att smaka. I grytan med de första fiskarna. När det gått några minuter började det fräsa på spisen och "svallvågor " gick i fiskgrytan. Gud sa jag lerver dom? Tydlingen sa Andersson och tillade  kände du inte det när du la i dom frågade han och tillade jag skall inte göra upp dom !.

Så nu har vi dödat dem och  jag skall  lägga  i grytan. Nästa gång som grannen erbjuder mig fisk måste jag säga ja först om fisken är döden död.

I morgon kommunalkontoret hela dagen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.