1:A Maj

I dagens demonstrationståg deltog ca 40 personer. I Oasen hade drygt 70 peroner samlats. Långvattenbon och kommunalrådet från Umeå Lennart Holmlund var huvudtalare. Han fördömde den orättvisa som regeringen genomför mot sjukskrivna. Tredje fas skall bort, det är inte värdigt för Sverige att behandla människor så. Han ifrågasatte vägverkets olika åtgärder inte minst vägen till Långvattnet som dom lägger om vart annat år. Det saknas kompetens sa han. Han påminde också om Evert Molin c och Kerstin Sjöström c som hade det lika "tjafsigt" när dom styrde kommunen som det nu är i Nordmaling.

Till dagens möte hade den borgerliga skaran av åhörare tredubblats från förra året. Nu fanns företrädare för Centern, Moderaterna och folkpartiet på plats.

Själv tog jag  tog upp de löften som Socialdemokraterna gett medborgarna i valet. Bland annat satsningen på personalpolitiken med det nu inrättade personalutskottet. Vidare informerade  jag uppgift om vision 2020 där processledningen skall vara Utveckling Nordmaling och där en styrgrupp av fem politiker skall leda arbetet. Socialdemokraterna har utsett tre stycken alla under 40 år till detta framtidsarbete som skall ske inom vård/omsorg turism/kultur, äldreomsorg, arbetsmarknad och kommunikation. Ordförande är Liza Jonsson och övriga ledamöter Andreas Bylund och Maria Persson. Vi vill satsa på framtiden och det gör vi bäst om arbetet leds av unga människor. De borgerliga partierna  reserverade sig i kommunfullmäktig mot detta upplägg av  Visionsarbetet. Vi skall fortsätta satsa på vård omsorg och skola där bl.a datasatsningen  nu påbörjats i årskursderna 7-9.

Dagen avslutades med arbetarrörelsesånger.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.