11-11-11

Fredagen den 11.11.11,  hade kommunchefen inbjudit kommunens chefer för att diskutera framtiden. Jag gick till träffen för att lyssna. Under ovan punkter diskuterades nuläget och framtidsläget för kommunen. En mycket intresant diskussion. Nästa information och diskussion sker på kommunfullmäktige med politikerna.

I

8/11-10/11 Norrköping. Som ombud för Socialdemokraterna i Västerbotten deltog jag i SKL:s ordinarie kongress (kommuner och landsting).  Tidsdagen började med gruppmöten som de olika partierna ordnat. Vi Sossar fick möjlighet att träffa och diskutera med partiledningen. Lars Stjärnqvist (S) kommunalråd i Norrköping avslutade med en uppmaning till oss  "alla kan vi vinna val det gjorde jag med mitt krulliga hår och min mustasch, det gjorde Ulla-Maj med sitt röda hår och sin frisyr. Vi kan alla vinna valet och kom ihåg den som är gladast vinner.

På Inledningsöppnandet av kongressen sa Lars Stjärnqvist  bland annat – jag tycker att Norrköping är den vackraste och bästa platsen som finns, det gör också Ulla-Maj om Nordmaling. Han nämnde kommunstyrelseordförande både i norr och söder Vissst känns det bra att Nordmaling uppmärksammas inför 400 kongressdeltagare. På kongressen behandlades frågor om demokrati och självstyre, välfärdens finansiering, regional utveckling, infrastruktur, planering, esamhället, folkhälsa och sjukvård, klimat och miljöfrågor, vård och omsorgsfrågor. Många voteringar genomfördes.

När jag kom hem på torsdagkväll väntade en mycket glad Falco. Trots att husse varje dag  haft en mycket god omsorg så saknade han matte. Så det det blev ett puss och kramkalas.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.