Barnomsorg efter behov

Barnomsorg på obekväm arbetstid. Vi Socialdemokrater har infriat ännu ett vallöfte.

Redan 2008 förslog S i kommunfullmäktige att Nordmalings kommun måste se till att de föräldrar som behövde denna  service fick det. Inget hände utom att en utredning gjordes över behovet. Det visade sig att många behövde barnomsorg på obekväm arbetstid. Men inget beslut togs om att möjliggöra detta. 2009 frågade jag dåvarande kommunalrådet vad som hänt med barnomsorgsfrågan och när föräldrarna som behövde detta kunde få denna möjlighet. Svaret vi fick från den borgerliga majoriteten som då hade den politiska majoriteten var en upprepning av problemen att anordna denna form av barnomsorg

När vi fick medborgarnas förtroende att styra kommunen 2011. Var ett av besluten att möjlighet skulle ges till de föräldrar som behövde barnomsorg på obekväm arbetstid. En dagmamma antog denna utmaning så nu finns det möjligheten att få den efterfrågade omsorgen.

Tomas Johansson (s) ordförande i Barn och utbildningsnämnden och jag gjorde ett kvällsbesök hos dagmamman, som för närvarande har fyra barn placerade hos sig men flera är på gång. Jag önskar familjedaghemmet, barnen och föräldrarna lycka till och konstaterar att nu behöver ingen förälder flytta till Umeå för att få barnomsorg när dom jobbar kvällar och nätter.

Ännu ett vallöfte är infriat av S och V.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.