När katten är borta dansar råttorna på bordet

 Till Anders Ågren (m) vill jag säga att Nordmalings kommun fortfarande är en självständig kommun trots sammarbetet med andra kommuner. Det är självklart att vi gör utvecklingsplaner utifrån det förhållande som finns i och runt kommunen. Umeå kommuns ledning har vid ett flertal tillfällen uppmanat oss att tillåta sommarstugebyggande längs vår långa kust. Det är för mig självklart att vi skall försöka locka till oss boende från närområdet inte minst till det stramdnära boendet som vi kan erbjuda. I Umeå finns det en lång  bostadskö. Jag ser det som en stor service till Umeå att vi erbjuder människor i bostadskön att flytta till Nordmaling. Då stannar dom i Västerbottten. Umeåregionsammarbetet diskuterade vi förra sammaträdet och blev överens om att varje kommun själv bestämmer om man vill vara med och finansiera olika projekt. Det är för mig självklart att varje kommun själv utarbetar sina utvecklingsplaner utan att först fråga Anders Ågren i Umeå kommun. Vad jag vet har  Anders Ågren aldrig  frågat vad Nordmaling tycker om de olika utvecklingsprojekt som de har.

Om Nordmalings kommun inte får ha en egen uppfattning om vad vi vill och hur vi vill är det kanske dags att lämna Umeåregionen. Det skulle för övrigt innebära flera hundra tusen kronor som vi i Nordmaling kan lägga till egen verksamhet.

Det är förvånande att Anders Ågren som förordar konkurrens på alla områden allt för att skapa utveckling inte tål att en liten kommun erbjuder till inflyttning. Till Krister Olsson som har förmågan att uppskatta Nordmaling inbjuder jag härmed på fika på Näslunds kondotori eller lunch på Levar när han kommer hit till oss i Nordmaling.

Till sist hoppas jag att "katten" snart kommer tillbaka till Umeå allt för att hålla ordning på  de förvirrade råttorna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.