Qvinnor kan

 På  bild: Ulla-Maj, Mona Sahiln, Margareta, vid kameran Johan Söderling ordförande i Umeå Regionen.

Framtidseminarium 8:e nov i Umeå

En fantastisk dag och avslutning på arbetsmarkandsprojektet Normstorm. Under dagen diskuterades och informerades om dagens jämställdhetsarbete där bland annat Malin Rönnblom, statsvetare och genusforskare utmanade deltagarna kring frågor om genus, makt och jämställdhetsarbete.

För min del var naturligtvis Mona Sahlins och hennes berättelser från politiken och dess möjligheter mest intressant. Hon började sin berättelse med kvinnans rösträtt 1921 där hennes mormor för första gången fick möjlighet att rösta. Mona menar att förändringar har skett som ger kvinnor möjlighet. Men stora hinder finns för ett jämställt samhälle för alla. Hon uppmanade oss alla att  se upp för "glastaket" som håller kvinnor tillbaka. Hon visade också på den stora skillnaden i politiken mellan män och kvinnor. Våga använda lagstiftningen, skapa opinion, förändra, möt motståndet och ta med alla  i kampen. En kvinnas framgång är allas framågng menar Mona.

Så där "lite på sidan om" kom hon och jag att tala om Presidentvalet i USA och Obamas framgång samt vår förhoppning om att nästa president i USA  blir en kvinna. Varför inte Hillary Clinton. Glöm inte att en kvinnas framgång är alltid allas framgång påpekade Mona.

En mycket trevlig dag . Ett stort tack till Er alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.